Foto’s op BeeldBank Blaricum

De Historische Kring Blaricum wil, samen met de Stichting Promotie Blaricum, iedereen kennis laten maken met historische afbeeldingen van Blaricumse dorpsgezichten, huizen, boerderijen, straatjes, ansichten enz.

• Home
Met behulp van de zoekbalk kunt u gericht zoeken. Door op één van de fotopanels te klikken komt u in de desbetreffende categorie. Bij de geselecteerde foto wordt, behalve informatie, ook een plattegrond afgebeeld. Waar mogelijk kunt u door middel van een klik in het kaartje de huidige situatie in Street View bekijken.
• Archief
Ook hier kunt u gericht zoeken met behulp van de zoekmodule. Onderaan de pagina is een plattegrond waarop de afgebeelde foto's zijn gemarkeerd. Als u op een markering in de plattegrond klikt, wordt een miniatuur met info getoond. In de balk aan de onderzijde van de pagina kan worden doorgeklikt naar volgende pagina's waarbij ook een nieuwe plattegrond wordt getoond.
• Gallery
Hier vindt u een overzicht van alle geplaatste foto's. De laatst toegevoegde foto's staan bovenaan in Gallery.


Uw foto’s zijn welkom!

Vanzelfsprekend zijn wij ook zeer geïnteresseerd in afbeeldingen die u in uw bezit heeft en waarvan u vindt dat deze een historische waarde hebben voor Blaricum.
U kunt gescande beelden met alle relevante informatie naar ons opsturen via e-mail of langskomen op de Brinklaan 4A met originele foto’s die wij voor u, op afspraak, kunnen inscannen. 
U kunt contact opnemen via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak. 
Bezoekadres Historische Kring Blaricum: Brinklaan 4A, 1261 ER Blaricum
Openingstijden: Zaterdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Donderdag tussen 20.00 uur en 22.00 uur

Voordat tot plaatsing wordt overgegaan op BeeldBank Blaricum, worden aangeleverde foto’s beoordeeld op relevantie en kwaliteit.

Auteursrecht
Op veel van ons beeldmateriaal rusten auteursrechten. Dit houdt in dat er zonder toestemming van de rechthebbende niet gepubliceerd mag worden. In de meeste gevallen ligt het auteursrecht bij de maker of de erfgenamen van de maker. Deze rechten vervallen zeventig jaar na de dood van de maker. In de Beeldbank Blaricum zijn via deze website alleen foto's te bekijken die, voor zover ons bekend door ons, openbaar gemaakt mogen worden. Indien u desondanks in de Beeldbank een foto tegenkomt en bezwaar heeft tegen de publicatie daarvan op internet, kunt u contact met ons opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Als uw bezwaar gegrond is, zullen wij de foto verwijderen.  

Publicatie
Indien u een foto wilt publiceren, bijvoorbeeld in een boek of op uw eigen website, hebt u op grond van de Auteurswet 1912 toestemming van de auteursrechthebbende nodig. Deze kan daarvoor een vergoeding vragen. U moet altijd, of het auteursrecht nu verlopen is of niet, de naam van de maker vermelden. Op foto's waarvan de maker onbekend is, rust mogelijk nog auteursrecht. Openbaarmaking is in dat geval inbreuk op het auteursrecht. De persoon of instelling die deze foto's toch openbaar maakt is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inbreuk op het auteursrecht.